Woonvormen

In het gezin

Samen Thuis biedt zes perspectief biedende woonplekken aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar oud. Perspectief biedend houdt in dat het kind langdurig in het gezin verblijft waarbij het kind de mogelijkheid heeft zich te ontwikkelen passende aan zijn/haar mogelijkheden.

Voor wie is wonen in het gezin?
Kinderen (in de regel tot 18 jaar) met een verstandelijke handicap (functiestoornis) gecombineerd met gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek. Er is veel behoefte aan begeleiding en structuur.

Algemene dagelijkse levensverrichtingen kunnen vaak zelf uitgevoerd worden onder begeleiding of toezien van een begeleider.

Wij bieden kleinschaligheid en continuïteit waarbij er een eenduidig opvoedingsklimaat wordt geboden. Door de continuïteit zijn wij in staat in een vroeg stadium veranderlijk gedrag te signalering om hier direct op in te spelen. Hierbij maken wij gebruik van een netwerk van verschillende hulpverleners waarbij ons hulpverleningsaanbod breed is en de hulpverlening zo dicht mogelijk plaats vindt in de omgeving van het kind.

Momenteel zijn er geen woonplaatsen beschikbaar.

0 plaatsen beschikbaar

Neem contact met ons op voor meer informatie:

Momenteel zijn er geen woonplaatsen beschikbaar.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

0593-76 30 25 of info@samenthuis.nl

In een studio

Voor de jongvolwassenen die aan een volgende stap toe zijn, biedt Samen Thuis een studio aan. Er zijn 2 studio’s binnen de zorgboerderij. De studio’s bevinden zich op de begane grond, en zijn voorzien van een eigen keuken. Toilet en douches worden gedeeld met de andere kinderen van de zorgboerderij.

De bewoners van de studio’s maken gebruik van de gezamenlijke keuken en woonkamer in de zorgboerderij.

Samen Thuis biedt 2 studio’s aan jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Doorstoom mogelijk vanuit een woonplek in het gezin.

De studio’s geven de jongvolwassenen meer vrijheid en privacy. Er is meer ruimte voor zelfstandigheid, en er kan gewerkt worden aan meer verantwoordelijkheid.

In een appartement

Voor de (jong)volwassenen die toe zijn aan een zelfstandige woonplek maar hier wel begeleiding bij nodig hebben, biedt Samen Thuis een appartement aan. Er zijn 2 appartementen gerealiseerd naast de zorgboerderij. De appartementen zijn voorzien van een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet en douche.

De bewoners van de appartementen zijn zelfstandig, maar worden begeleid door Samen Thuis.

Een appartement bij Samen Thuis zou een opstap kunnen zijn naar volledig zelfstandig wonen voor degene die dit willen/kunnen.